Уряд Шотландії просить Лондон скасувати візи для біженців з України

Неділя, 13 березня 2022, 11:27

Шотландія готова стати "суперспонсором" для українських біженців та просить Лондон скасувати візи для людей, які рятуються від російського вторгнення.

Про це заявила глава шотландського уряду Нікола Стреджен, пише "Європейська правда" з посиланням на радіостанцію Clyde 1.

Уряд Великої Британії має намір запустити схему, за якою окремі особи та організації можуть спонсорувати біженців, які прибувають у країну, але Стерджен та її колега з Уельсу Марк Дрейкфорд заявили міністру Майклу Гоуву, що вони хотіли б "максимізувати свій внесок і виступати як "суперспонсори".

У листі до Гоува вони також повторили заклики до Вестмінстера скасувати всі візові вимоги для громадян України, які намагаються потрапити до Британії.

Стерджен сказала, що хотіла б, щоб Шотландія зіграла "повну роль у прийомі українців, які шукають притулку від війни", і розкритикувала реакцію Британії як "оббиту бюрократією".

Влада Шотландії та Уельсу заявила, що суперспонсорство дозволить українцям швидко отримати дозвіл на в'їзд і отримати тимчасове житло, поки вони працюють з місцевими партнерами над наданням житла на більш тривалий термін та доступом до послуг.

"Якщо уряд Британії, як і раніше, не бажає відмовлятися від візових вимог, важливо, щоб ця схема працювала ефективно і результативно і дозволяла людям приїжджати до Британії якнайшвидше. Проте я дуже стурбована тим, що, якщо людям потрібно буде підібрати індивідуального спонсора ще до того, як їм буде дозволено в'їзд, це виявиться повільним та обтяжливим", - сказала Стерджен.

"От чому перший міністр Уельсу і я виступили з пропозицією про "суперспонсорів". Ми пропонуємо, щоб наші уряди виступили як початкові "суперспонсори", щоб дозволити великій кількості людей швидко приїхати до наших країн", - пояснила вона.

У першій хвилі Шотландія розраховує прийняти 3000 осіб, а Уельс - 1000 осіб з України.

У листі лідери Шотландії та Уельсу заявили, що "нерозумно та морально неприйнятно очікувати, що люди, які рятуються від війни, проходитимуть складні бюрократичні процедури, щоб досягти безпеки у Британії".

Нагадаємо, уряд Британії ухвалив схему допомоги, що дозволить розміщуватися у країні тим біженцям, які не мають родичів у країні.

Як повідомлялося, нещодавно українські біженці отримали право подати документи на британську візу онлайн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: