Єврокомісія попередила про загрозу торгівлі людьми для українських дітей-біженців

Понеділок, 21 березня 2022, 12:55

Єврокомісар з питань міграції Ілва Йоханссон попередила у понеділок, що українським дітям, які втікають з країни через вторгнення РФ, загрожує небезпека стати жертвами торгівлі людьми.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у публікації Reuters.

Ілва Йоханссон заявила на пресконференції в Естонії, що близько половини з 3,3 мільйона українців, які втекли до країн ЄС з початку війни, є дітьми, і очікується, що приїдуть "багато мільйонів".

10 мільйонів українців залишили домівки через війну - ООН

В Україні велика кількість дітей-сиріт та дітей, народжених від сурогатних матерів, яких не забрали батьки. За її словами, це збільшує ризик того, що вони можуть бути викрадені чи стати жертвами примусового усиновлення.

 "Існує величезний ризик того, що вразливі діти стануть жертвами торгівлі людьми", - сказала вона.

Вона зазначила, що досі було дуже мало повідомлень про дітей без супроводу на кордонах ЄС і лише кілька повідомлень про торгівлю людьми.

Проте поліція, активісти та жіночі організації України повідомили про деякі "тривожні" випадки, сказала вона, наголосивши, що у минулих ситуаціях масової міграції такі зловживання були звичайним явищем.

До Іспанії виїхали вже близько 25 тисяч біженців з України

"Ми не повинні чекати, поки ми матимемо докази великої кількості торгівлі людьми, тому що тоді може бути занадто пізно", — сказала Йоханссон, додавши, що необхідно негайно провести велику інформаційну кампанію про цей ризик.

Вона сказала, що ризики можуть виникнути на кордонах, де злочинці, замасковані під волонтерів, можуть скористатися вразливими людьми.

Як повідомлялося, Німеччина посилила присутність поліції на вокзалах через загрозу торгівлі людьми для українок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.