Латвія внесла в чорний список понад 20 представників сфери культури РФ за підтримку війни

Четвер, 24 березня 2022, 09:08

Міністерство закордонних справ Латвії внесло на невизначений термін до списку небажаних осіб понад 20 російських працівників культури за пропаганду війни та агресію проти України.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

Глава зовнішньополітичного відомства Латвії Едгарс Ринкевичс зазначив, що список доповнюватиметься і надалі.

Як повідомлялося раніше, 21 березня міністр культури Науріс Пунтуліс закликав МЗС Латвії включити до списку небажаних осіб понад 20 російських працівників культури.

З урахуванням прокремлівського заходу, що відбувся 18 березня в Москві на стадіоні "Лужники", який був присвячений анексії Криму та підтримці військової агресії Росії проти України, міністр культури звернувся із закликом до МЗС розглянути включення до чорного списку учасників заходу, встановивши для них заборону на в'їзд у Латвію.

Міністр культури запропонував тоді включити до списку небажаних осіб: Поліну Гагаріну, Сергєя Жукова, Алексєя Потєхіна, Тимура Юнусова, Ніколая Расторгуєва, Віталія Локтєва, Александра Єрохіна, Сергєя Перегудова, Дмитрія Стрєльцова, Алексєя Тарасова, Павла Сучкова, Алексєя Кана, Владіміра Машкова, Дмитрія Пєвцова, Нікіту Міхалкова, Ілзе Лієпу, Вікторію Циганову, Станіслава Михайлова, Валерія Гергієва та інших.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.