Прем'єр Ірландії про оцінки Зеленського на саміті ЄС: я б не перебільшував

П'ятниця, 25 березня 2022, 16:37

Прем'єр-міністр Ірландії Майкл Мартін не погодився, що президент України Володимир Зеленський критикував його країну у виступі перед лідерами ЄС.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

"Я б не перебільшував", – сказав Мартін, на саміті лідерів ЄС у п’ятницю, додавши, що Ірландія підтримує амбіції України щодо ЄС.

Під час виступу перед лідерами ЄС у четвер ввечері Зеленський виділив країни-члени за рівнем їхньої підтримки, а про підтримку Ірландії сказав - "ну, практично".

Але Мартін наголосив, що "вчора був винятковий прояв солідарності та єдності цілей між ЄС, США та іншими демократичними країнами-однодумцями".

"Це посилило переконання президента Джо Байдена щодо взаємозалежності демократій ЄС та США та важливості рамок ЄС для інтересів США", - додав він.

Нагадаємо, Зеленський оприлюднив інформацію щодо держав, які у закритих дискусіях висловлювали скептицизм щодо вступу України до Євросоюзу та тих, хто вагався з цього питання.

Детальніше - у статті "Європейської правди" Від Литви до Угорщини: хто в Європі підтримує, а хто блокує швидкий вступ України до ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: