Ірландія підтримує ініціативу до притягнення РФ до відповідальності за злочини в Україні

Субота, 26 березня 2022, 01:00

Ірландія повідомила про приєднання до Група друзів підзвітності – країн, що вимагають відповідальності за злочини РФ в Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це повідомляється на twitter-сторінці МЗС Ірландії.

"У відповідь на вторгнення Росії в Україну міжнародне співтовариство активізує низку механізмів для притягнення до відповідальності винних у військових злочинах та грубих порушеннях та зловживаннях прав людини. Ірландія рішуче вітає та підтримує ці зусилля",- говориться там.

Рішення Ірландії вже привітав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. "Вдячний нашим ірландським партнерам за приєднання сьогодні до Групи друзів підзвітності. Безсумнівно, Ірландія перебуває на передньому плані в ЄС та за його межами, надаючи суттєву підтримку Україні всіма можливими способами", - пише він.

Нагадаємо, група друзів підзвітності заснована Албанією, Колумбією, Данією, Маршаловими островами, Нідерландами та Україною. Ці країни об’єднує прагнення забезпечити  відповідальність  за агресію проти України. 

Нагадаємо, за словами заступника прем'єр-міністра Ірландії Лео Варадкара, що до кінця квітня в країні буде 40 000 українських біженців.

А одна з найпопулярніших газет Ірландії  Irish Independent вперше в своїй історії випустила редакційну статтю не ірландською чи англійською, а українською мовою. Таким кроком видання  відзначило місяць боротьби українського народу з російськими загарбниками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.