Правляча партія Польщі заморожує відносини із політсилою Орбана

Вівторок, 29 березня 2022, 22:22

Партія "Право і Справедливість" заморожує більшість контактів з правлячою партією Угорщини.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Onet.pl.

Видання, посилаючись на низку джерел у правлячій партії Польщі, зазначає - польський урядовий табір має реальну проблему з Угорщиною та їх ставленням до російської агресії проти України

 " Поки що ми заморожуємо всі контакти понад мінімально необхідного на рівні уряду. А потім? Чесно кажучи, я не знаю, що вам сказати",- цитує видання слова політика ПіС, близького до керівництва партії.

Видання, зазначає, перегляд можливий після виборів, які в Угорщині пройдуть 3 квітня, однак лише у випадку кардинальної зміни Віктором Орбаном риторики щодо РФ.

Нагадаємо, раніше в МЗС Польщі висловили незгоду з політикою уряду Угорщини щодо України і Росії. А згодом Віктора Орбана піддав гострій критики президент Польщі Анджей Дуда.

"На даний момент на тлі російської агресії в Україні, загибелі тисяч людей в Україні, мирних жителів, бомбардування житлових масивів, знищення багатоквартирних будинків російською армією, тих злочинів за визначенням міжнародного права, мені важко зрозуміти таке ставлення. Мені важко це зрозуміти ще й тому, що ця політика буде дуже дорогою для Угорщини", - сказав Дуда.

Проросійський курс Угорщини призвів до скасування зустріч міністрів оборони "Вишеградської четвірки", яка мала відбутися у Будапешті. Міністри оборони Польщі, Словаччини та Чехії відмовилися від такої  участі через мляву підтримку Угорщиною дій проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: