Канада запровадила додаткові санкції проти чиновників Газпрому і Роснефти

Четвер, 3 березня 2022, 07:11

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі оголосила про нові санкції проти Росії у відповідь на неспровоковане та невиправдане вторгнення в Україну.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться у заяві МЗС Канади.

Ці нові заходи накладають обмеження на 10 ключових осіб з 2 важливих компаній в енергетичному секторі Росії — "Роснефти" та "Газпрому". Ці заходи спрямовані на подальший тиск на керівництво Росії, щоб воно припинило порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Канада вживає цих дій разом зі своїми міжнародними партнерами та союзниками та на знак солідарності з урядом та народом України. Така координація демонструє широку міжнародну підтримку України та її народу.

"Канада непохитно підтримує Україну та її народ. Ми продовжуватимемо зустрічати кожен акт агресії з боку керівництва Росії заходами, спрямованими на послаблення її здатності вести війну. Оскільки жахливі події в Україні продовжують розгортатися на наших очах, очевидно, що потрібно зробити більше. Ті, хто допомагає і підтримує російську агресію, будуть притягнуті до відповідальності" - сказала Жолі.

Консультації з партнерами щодо запровадження подальших санкцій, якщо Росія буде продовжувати свою агресію проти України, продовжуватимуться.

Очікується, що санкції набудуть чинності найближчими днями.

Нагадаємо, у Білому домі розкрили деталі нових санкцій проти Росії та Білорусі у відповідь на вторгнення президента Владіміра Путіна в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: