Норвегія передала Україні нову партію протитанкової зброї

Середа, 30 березня 2022, 15:35

Уряд Норвегії передав Україні нову партії зброї - ще дві тисячі гранатометів M72. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення норвезького уряду.

"Після вторгнення Україна почала просити у кількох країн військову техніку, щоб вони могли захиститися від російських сил, які атакують як цивільні, так і військові об’єкти. Норвегія, як і кілька інших країн, відповіла на запит додатковою пожертвою протитанкової зброї, яка може бути використана проти сил вторгнення", - цитуються слова міністра оборони Норвегії Одда Роджера Еноксена.

Він додає: "Якщо Україні вдасться відбити атаку Росії, це забезпечить український суверенітет, а також допоможе підтримувати норму мирного вирішення конфліктів і поваги до кордонів у Європі".

Як повідомляється, нову партію зброї вже відправлено в Україну.

Це вже друга партія протитанкової зброї, надана Норвегією. Нагадаємо, на початку березня уряд Норвегії прийняв рішення про передачу Україні двох тисяч протитанкових гранатометів M72.

Таким чином, це рішення скасувало політику Норвегії, яка діяла з 1950-х років і полягала у ненадсиланні зброї країнам, що не входять до НАТО, які перебувають у стані війни або ризику збройного конфлікту.

M72 LAW — американська реактивна протитанкова граната, що перебуває на озброєнні Збройних сил США з 1963 року та в арміях багатьох інших країн. Стандартний M72 пробивав 20-см броньову пластину, 600-мм монолітний залізобетон або 1,8 м ґрунту.

Окрім Норвегії, M72 Україні передала і Данія – 2700 штук.

Також передачу гранатометів Україні анонсували у Німеччині та у Великій Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: