Литва внесла у список ворожих держав Росію і Білорусь

Четвер, 31 березня 2022, 09:17

Уряд Литви включив Росію та Білорусь до списку ворожих держав, на підставі якого можна буде виключати компанії з цих країн із тендерів на держзакупівлі або розірвати укладені з ними договори.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє LRT.

Список, складений Міністерством економіки та інновацій, включає Росію, Білорусь, анексований Крим, непідконтрольну молдовському уряду територію Придністров'я та непідконтрольні уряду Грузії Абхазію та Південну Осетію.

Росія вислала співробітників посольств Литви, Латвії та Естонії

"Досі організацій не мали підстав відхиляти тендери або розривати державні контракти, якщо пропоновані товари надходять з країн ризику або коли постачальники пов'язані з такими країнами. Згідно із затвердженим списком держав, закупівельники зможуть ухвалювати рішення не фінансувати ці ворожі держави через державні закупівлі", - йдеться у повідомленні міністра економіки Аушріні Армонайте.

Перелік буде діяти до збереження в країні надзвичайного стану, а також в інших випадках, встановлених урядом.

17 березня Сейм Литви терміново прийняв поправки до законів про закупівлі, які встановлюють обмеження, а уряду було доручено скласти список ворожих держав.

Як повідомлялося, європейські країни з метою посилення санкцій проти Росії розглядають можливість розширення обмежень на більшу кількість банків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: