Президент Литви: треба допомогти Україні створити систему ППО

П'ятниця, 4 березня 2022, 11:46

Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що Захід має допомогти Україні зі створенням системи протиповітряної оборони.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Delfi.

"Ми повинні допомогти українцям у створенні системи протиповітряної оборони, інакше домінування Росії у повітряному просторі цієї країни призведе до величезних втрат на Землі", – сказав Науседа.

На питання, чи може НАТО ризикувати і взяти участь у прямому конфлікті з Росією, він відповів, що Захід має бути "рішучішим".

"Важко сказати, я думаю, що всі наші дії позначаться на поведінці Росії. Чим рішучіші ми будемо, тим більша ймовірність досягнення миру", - сказав президент Литви.

Він сказав, що "апетит Путіна непомірний", а якнайшвидше припинення військової агресії в Україні піде на користь як Заходу, так і Росії.

"Ніхто не може гарантувати, що імперський апетит Росії (обмежиться Україною). Хто на черзі? Ніхто не знає. Важливо зрозуміти – цьому немає кінця. Амбіції Путіна безмірні. Чим раніше ми їх зупинимо, тим краще буде нам, тим краще буде і для Росії. Оскільки Росія страждатиме. Росія заплатить величезні гроші за цю інтервенцію, вона вже платить після нових рішень про санкції та ізоляцію Росії", - сказав президент Литви.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна запрошена на міністерську зустріч НАТО і проситиме там про нові комплекси протиповітряної оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: