Будуть нові санкції, але й діючи є руйнівними для РФ – Боррель

П'ятниця, 4 березня 2022, 23:19

У ЄС допускають прийняття наступного тижня нових санкції проти РФ, в тому числі – нові відключення від SWIFT.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters, про це за підсумками надзвичайного засідання Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

"Буде більше санкцій. Але варто думати про імплементацію того, що ми вже вирішили. Ми не забуваємо про ці попередні рішення, про намір виявити (майно) олігархів - ці заходи мають бути імплементовані, країна за країною, місто за містом. І тоді це матиме практичні наслідки", - заявив він.

За словами Борреля Євросоюз може запровадити вже у найближчі дня розширити перелік російських банків, що будуть відключені від платіжної системи SWIFT. Сьогодні такі рішення ще не приймалися, але відповідні технічні служби вже отримали завдання вивчити, які банки може зачепити поглиблення санкцій.

Крім того, за словами головного дипломата ЄС, запроваджені проти РФ економічні санкції вже  призвели до того, що РФ допустила дефолт перед своїми кредиторами на суму 29 мільярдів доларів.

 "Сьогодні краща новина полягає в тому, що Росія допустила дефолт у певній частині боргових зобов’язань, що були номіновані в рублях, і не сплатила інтерес з цих боргів для іноземних інвесторів в обсязі 29 мільярдів доларів. Це важливий та негайний наслідок - вже за 3-4 дні після рішення заблокувати резерви російського Центробанку країнами "G7". Це дуже потужні наслідки" - сказав Боррель.

Нагадаємо, напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про можливість запровадження Заходом нової хвилі санкцій проти РФ.

"Є нечувана єдність в ЄС щодо того, що потрібно підтримати Україну і завдати удару по російській економіці…Санкції стосуються торгівлі нафтою, доступу Росії до ринку криптовалют, можливості продавати комусь у світі золото, а також можливості для членів родин людей, які брали участь у ухваленні рішення президента Путіна щодо агресії проти України – жити і насолоджуватися життям у західних країнах", - розповів Кулеба.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: