Захід обговорює нову хвилю санкцій проти РФ, треба вдарити по торгівлі нафтою – Кулеба

П'ятниця, 4 березня 2022, 22:18

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про можливість запровадження Заходом нової хвилі санкцій проти РФ.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він заявив у ефірі телеканалу "1+1".

Кулеба ще раз наголосив, що на відміну від НАТО, яке він розкритикував, Євросоюз демонструє рішучість.

"Є нечувана єдність в ЄС щодо того, що потрібно підтримати Україну і завдати удару по російській економіці", - заявив міністр.

Дмитро Кулеба повідомив, що брав участь у засіданні міністрів закордонних справ ЄС у рзширеному складі, за участі керівників дипвідомств США та Канади, і озвучив там конкретний список санкцій, які необхідно застосувати, "щоби закрити прогалини в санкційному законодавстві, а також добити пораненого звіра під назвою російська економіка"

"Санкції стосуються торгівлі нафтою, доступу Росії до ринку криптовалют, можливості продавати комусь у світі золото, а також можливості для членів родин людей, які брали участь у ухваленні рішення президента Путіна щодо агресії проти України – жити і насолоджуватися життям у західних країнах. Брали участь у ухваленні агресії, допомагали, співчували  - будь ласка, в Білорусі є чисте повітря, їздіть туди на відпочинок, купуйте там будинки", - розповів міністр.

Дмитро Кулеба не став уточнювати, які з цих санкцій знайшли підтримку, але заявив, що ЄС налаштований посилювати текс на державу-агресора.

Як повідомлялося, ЄС хоче відключити від SWIFT більше російських банків.

США напередодні  запровадили санкції проти путінських олігархів та посіпак, включно із Пєсковим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.