В МЗС України заявили про порушення Росією домовленості про гуманітарні коридори

Субота, 5 березня 2022, 15:14

Міністерство закордонних справ України заявило про порушення Росією домовленостей про гуманітарні коридори для безпечного виїзду мирних мешканців зі найгарячіших точок. 

Заяву про це МЗС поширило вдень 5 березня, повідомляє "Європейська правда".

"Порушуючи досягнуті домовленості, збройні сили Російської Федерації продовжують ракетно-бомбові удари по Маріуполю, Волновасі та іншим українським містам. Триваючі обстріли унеможливлюють відкриття гуманітарних коридорів задля безпечної евакуації цивільного населення і доставки медикаментів та продовольства", - заявляє Міністерство закордонних справ. 

США мають намір виділити  $ 2.75 млрд на гуманітарні служби в Україні і Польщі

В МЗС заперечили заяви з РФ про те, що українська сторона нібито перешкоджає виїзду цивільного населення з оточених міст. 

"Російська сторона ігнорує звернення міжнародних гуманітарних організацій, зокрема Міжнародного комітету Червоного хреста, щодо припинення вогню задля створення безпечних умов виїзду мирного населення, а також поранених людей. Дії Росії є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікуються як воєнний злочин згідно з Римським статутом", - наголошує МЗС.

Міністерство закликає міжнародну спільноту засудити такі дії РФ та закликати Москву припинити вогонь. 

"Україна разом із причетними гуманітарними організаціями готова виконати евакуацію мирного населення, щойно для цього з‘являться безпечні умови", - додає МЗС України. 

Читайте також: Трибунал не тільки для Путіна: як реально покарати еліту РФ за агресію проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: