Блінкен поговорив з главою МЗС Китаю щодо війни в Україні

Субота, 5 березня 2022, 17:33

Держсекретар США Ентоні Блінкен провів розмову з міністром закордонних справ Китаю Ван І про "навмисну, неспровоковану та невиправдану війну Москви проти України".

Як пише "Європейська правда", про це повідомило агентство Reuters.

"Держсекретар зазначив, що світ спостерігає за тим, які країни відстоюють основні принципи свободи, самовизначення та суверенітету", – йдеться у заяві, яку оголосив речник Держдепу Нед Прайс.

"Він підкреслив, що світ діє в унісон, щоб відмовитися від російської агресії та відповісти на неї, гарантуючи, що Москва заплатить високу ціну".

За даними La Stampa, міністр закордонних справ Ван І сказав, що Китай вважає, що для вирішення української кризи все ще необхідно діяти відповідно до цілей і принципів Статуту ООН.

"Перший – поважати та захищати суверенітет і територіальну цілісність усіх країн, другий – наполягати на мирному вирішенні суперечок шляхом діалогу", - сказав Ван І.

Про те, як Китай може вплинути на РФ, допомігши деескалації конфлікту читайте в статті Союзник, якого боїться Путін: як Китай може допомогти стримати агресію РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: