Слабке місце Кремля: як позбавити РФ “енергетичної зброї”

Аналітика коротко
Неділя, 6 березня 2022, 15:48

Енергетика – чи не найскладніший сектор для санкцій.

З одного боку, Росія сильно залежна від продажу своїх енергетичних ресурсів, з іншого – скорочення поставок російського газу спричинить зростання цін, від яких сама Росія виграє.

Тепер потрібні складні рішення, щоб Росія далі не використовувала енергетику як зброю.

Про можливості щодо обмеження доступу Росії в енергетиці до інфраструктури, коштів, можливих нових контрактів і до можливостей продовжувати свою пропаганду в статті експертів DiXi Group 10 кроків, як завалити путінський режим у енергетиці.

1. Великі нафтогазові гіганти мають продовжувати виходити з російських проєктів, щоб не ділитися з Росією новими технологіями розробки природних ресурсів.

2. ЄС повинен перейняти управління газових сховищ в Євросоюзі, які контролює "Газпром", щоб не повторювати ситуацію з недостатнім їх заповненням напередодні зими.

3. ЄС має конфіскувати активи, що належать російським енергетичним компаніям, або передати їх у тимчасове управління своїм національним концернам.

4. Країни всього світу мають зупинити співпрацю з "Росатомом" та її дочірніми структурами.

5. Відомі міжнародні PR-агентства мають припинити співпрацю з російськими енергетичними компаніями, такими як "Газпром".

6. ЄС має змусити Росію виконати європейське законодавство і дати доступ до постачання газу з країн Центральної Азії.

7. Країни ЄС і США повинні вимагати більш прозорого звітування російських енергетичних компаній.

8. Країни з особливими умовами ведення бізнесу (офшорні зони) повинні закрити всі офшорні компанії з російськими кінцевими бенефіціарами.

9. Країни-імпортери мають знизити до нуля пріоритет закупівлі енергоносіїв російського походження.

Не всі країни можуть дозволити собі повністю відмовитись від російської нафти чи газу. Однак усі країни можуть поставити Росію останньою в список країн, звідки може здійснюватися імпорт.

10. США, ЄС, Японія та інші країни мають заборонити банкам видавати кредити на енергетичні проєкти в Росії чи спільно з російськими компаніями та заборонити експорт сучасних технологій.

Докладніше по кожному з кроків - в матеріалі експертів DiXi Group 10 кроків, як завалити путінський режим у енергетиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.