В офісі Ердогана розповіли про його переговори з Путіним

Неділя, 6 березня 2022, 15:02

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 6 березня закликав президента РФ Владіміра Путіна вжити негайних кроків для відкриття гуманітарних коридорів в оточених містах України і досягнення мирної угоди.

Про це йдеться в заяві офісу турецького президента з апідсумками телефонної розмови в неділю, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на державне турецьке агентство Anadolu.

У розмові, згідно з повідомленням, президент Ердоган заявив, що готовий якнайшвидше сприяти вирішенню "української проблеми" мирними методами. Він сказав, що термінове загальне припинення вогню не лише зменшить гуманітарні проблеми в регіоні, а й дозволить знайти політичне рішення.

Ердоган провів годинну телефонну розмову з Путіним

"Давайте разом прокладемо шлях до миру", - зазначив у розмові Ердоган.

Турецький президент наголосив на важливості термінових заходів для забезпечення припинення вогню, відкриття гуманітарних коридорів та підписання мирної угоди.

В офісі Ердогана зазначили, що він перебуває у постійному контакті з українською стороною та іншими країнами, та продовжить свої зусилля для "проведення всебічних переговорів та досягнення результатів".

Ердоган поговорив з Лукашенком про вторгнення Росії в Україну

Кремль виклав свою версію розмови, згідно з якою Путін сказав, що зупинить війну "лише у разі припинення Києвом бойових дій та виконання вимог Росії".

Путін заявив, що українські силовики затягують переговорний процес для перегрупування своїх сил та засобів, і що  в ході запланованого раунду переговорів він чекає від української сторони "більш конструктивного підходу".

Путін поскаржився Ердогану на "шалену кампанію Заходу щодо дискримінації російської культури та її діячів".

Ердоган під час розмови з Путіним в суботу передав йому слова президента України Володимира Зеленського про готовність зустрітися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.