Україна закликає Грузію не торгувати з РФ і не заробляти на війні

Неділя, 6 березня 2022, 19:49

Україна закликає Грузію відмовитися від активізації торговельних відносин з Росією, яка зароблятиме для продовження ведення війни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві речника МЗС Олега Ніколенка.

"Вважаємо категорично неприйнятним активізацію торговельних відносин з Росією, збройні сили якої завдають ракетно-бомбові удари по мирних українських містах, вбивають мирних громадян, у тому числі дітей. Закликаємо офіційний Тбілісі публічно відмежуватися від рішення РФ, керівництво якої порушує норми міжнародного права та вчиняє воєнні злочини в Україні", - йдеться у заяві.

У МЗС наголосили, що ведення бізнесу з російськими компаніями надає додаткові ресурси для Росії, аби вона продовжувала криваву війну проти України, а отримані прибутки просякнуті кров‘ю вбитих українських громадян.

"Через збройну агресію РФ проти Грузії в 2008 році грузинському народу, на жаль, добре відомі жахіття війни, через які зараз доводиться проходити українцям. Водночас, напевно влада Грузії про це забула і зараз намагається скористатися моментом задля власних інтересів", - заявив Ніколенко.

У неділю "Європейська правда" повідомляла, що уряд Грузії збрехав українському посольству, що не домовлявся з РФ під час війни в Україні.

Напередодні Россельхознадзор, що виконує функції карального органу з накладання торгівельних санкцій на недружні до РФ держави, оголосив про намір послабити тиск на Грузію.

Після початку російської агресії відносини України та Грузії різко погіршилися через дії грузинської сторони.

Деталі у публікації - "Не моя війна". Як влада Грузії не захотіла підтримувати Україну в часи російської агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.