Німеччина надасть Україні ще 38,5 млн євро екстреної допомоги

Понеділок, 7 березня 2022, 21:14

Німеччина надасть Україні 38,5 мільйона євро екстреної гуманітарної допомоги у зв'язку з російським вторгненням.

Про це заявила міністерка з питань економічного співробітництва та розвитку Свенья Шульце на зустрічі Ради ЄС в Монпельє, пише "Європейська правда" із посиланням на DW.

"Ми допоможемо біженцям, які там знаходяться, і зробимо все, щоб продемонструвати нашу солідарність", - сказала вона.

 Ці гроші будуть надані службам, які борються з катастрофами, та для забезпечення цивільного населення.

Перший транш допомоги в розмірі 4,5 мільйона євро вже отримала Державна служба України з надзвичайних ситуацій, заявили в німецькому Міністерстві економічного співробітництва.

Допомога включає захисний одяг, спорядження та техніку для українських пожежних служб.

Крім того, передбачається підтримка для українських міст, які приймають переселенців. Їм будуть надані генератори, резервуари для води та намети.

Міністерство також планує розвивати програму співпраці між німецькими та українськими містами, яка наразі включає понад 70 партнерств.

"Україні загрожує гуманітарна катастрофа. Війна Путіна приносить колосальні страждання жінкам, чоловікам та дітям", - наголосила Шульце.

Вона також зазначила, що Європейська комісія вже заявила про допомогу Україні у розмірі 500 мільйонів євро, а з бюджету Міністерства закордонних справ Німеччини надано 37 мільйонів євро.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що постачання енергоносіїв з Росії навмисно було виведено з-під санкцій, оскільки інших способів забезпечити енергобезпеку Європи зараз немає.

Як повідомлялося, у вівторок Європейська комісія представить пропозиції, як Євросоюз планує швидко позбутися залежності від російського викопного палива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: