Джонсон Зеленському: робитимемо все, щоб Путін програв

Вівторок, 8 березня 2022, 20:59

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон після дистанційного виступу Володимира Зеленського у британському парламенті пообіцяв зробити усе можливе для того, щоб лідер РФ Владімір Путін програв у війні проти України.

Його слова наводить Sky News, пише "Європейська правда".

Джонсон зазначив, що Британія впливатиме на ситуацію, допомагаючи Україні озброєнням і "затискаючи економічні лещата" довкола Путіна. 

"Ми задіємо усі можливі методи - дипломатичні, гуманітарні й економічні - доки Путін не програє у своїй катастрофічній авантюрі і Україна знову буде вільною", - сказав Джонсон. 

Лідер лейбористів сер Кайр Стармер похвалив Зеленського за лідерські якості, зауваживши, що в його ситуації "ніхто не засудив би його за втечу". Він додав, що Україна змусила світ реагувати, тоді як раніше "ми надто часто давали Путіну робити те, що він хоче".

Лідер Шотландської національної партії Єн Блекфорд заявив, що Британія повинна "зробити усе можливе" щоб російський режим відчув санкції. 

Як вже повідомлялося, Зеленський у промові порівняв війну з Росією з британською боротьбою проти нацистської Німеччини у Другій світовій війні та процитував відому промову Вінстона Черчилля 1940 року.

Це вперше іноземний лідер виступав перед депутатами у Палаті громад – зазвичай такі промови проходять у Вестмінстерському залі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: