Берлусконі вперше прокоментував агресію Путіна: глибоко розчарований і засмучений

Неділя, 10 квітня 2022, 10:37

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив, що він глибоко розчарований та засмучений поведінкою президента Росії Владіміра Путіна.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Магнат, який упродовж багатьох років підтримував тісні дружні стосунки з російським лідером, сказав, що Путін має взяти на себе повну відповідальність в очах усього світу за вторгнення в Україну.

"Я познайомився з ним 20 років тому, і він завжди здавався мені людиною демократії та миру… який жаль", — сказав Берлусконі, виступаючи на з'їзді своєї консервативної партії Forza Italia у Римі.

Це перший публічний коментар Берлусконі про Путіна з 24 лютого, коли Росія вторглася в Україну.

Берлусконі, який у 2015 році назвав Путіна "безперечно номером один серед світових лідерів", одного разу назвав російського лідера молодшим братом. Вони відвідували один одного в Росії та Італії.

"Напад на Україну замість того, щоб привести Росію до Європи, кинув її в обійми Китаю... який жаль, який жаль", — сказав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо заявив про намір відновити роботу посольства в Києві відразу після Великодня, 22 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: