Додон похвалив Санду за неприєднання до санкцій і закликав до зближення з РФ

Субота, 2 квітня 2022, 11:23

Експрезидент Молдови Ігор Додон високо оцінив заяву чинної глави держави Маї Санду щодо позиції Республіки Молдова щодо санкцій, запроваджених щодо Росії через вторгнення в Україну.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Newsmaker.

Крім того, Додон запропонував владі Кишинева вжити низку заходів для зближення Молдови з Росією. Серед них – змусити молдовську пресу припинити те, що соціаліст називає "одностороннім висвітленням подій в Україні".

"Я вітаю позицію президента Молдови Маї Санду щодо неприєднання до санкцій проти Росії та збереження нейтралітету. Це дозволить нам уникнути включення нашої країни в список недружніх до РФ країн і уникнути жорстких економічних контрзаходів. Щоб посилити ці похвальні заяви, я закликаю керівництво Молдови зробити ще кілька конкретних кроків", – заявив Додон 2 квітня.

Експрезидент Молдови вказав три кроки: схвалити запропонований соціалістами законопроєкт про постійний нейтралітет країни; терміново почати переговори з російською стороною з економічної, соціальної, гуманітарної сторони – від торгівлі, створення нових логістичних і транспортних коридорів, міжбанківської співпраці, до нових цін на електроенергію для Молдови; через регулюючий орган ЗМІ змусити молдовську пресу, в тому числі державну, припинити одностороннє висвітлення подій в Україні.

Як повідомлялося, президент Молдови Мая Санду пояснила, чому Кишинів так і не став вводити санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: