Генсек НАТО приїде на зустріч щодо підтримки України на авіабазі у Німеччині

Понеділок, 25 квітня 2022, 18:08

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг візьме участь у засіданні Консультативної групи з питань безпеки в Україні на німецькій авіабазі Рамштайн 26 квітня.

Про це "Європейській правді" повідомили в пресслужбі Альянсу.

Зустріч очолить міністр оборони США Ллойд Остін, і вона буде присвячена ситуації в Україні та пов'язаним з нею проблемам безпеки, з якими стикаються члени НАТО та країни-партнери.

Столтенберг після зустрічі планує дати брифінг для представників ЗМІ.

У суботу повідомлялося, що участь у конференції, скликаній США, вже підтвердили понад 20 країн, загалом їх було запрошено близько 40. Йдеться не тільки про країни НАТО.

Провідною темою зустрічі буде залучення оборонної промисловості союзників так, щоб забезпечити постійне надходження військової допомоги в Україну.

Нагадаємо, 21 квітня президент США Джо Байден оголосив вже третій з початку повномасштабної війни пакет військової допомоги для України на 800 млн доларів.

Як деталізували у Пентагоні, до нього включили тому числі сімдесят дві 155-мм гаубиці і техніку для буксування, 144 тисячі снарядів до них, понад 120 безпілотників. До другого пакета допомоги США увійшли бронетранспортери, артилерійські системи, гелікоптери та безпілотники

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.