Глава МЗС Німеччини виправдовує нерішучість із поставками важкої техніки проблемами безпеки

Середа, 27 квітня 2022, 16:38

Міністр закордонних справ Анналена Бербок виправдовує нерішучий підхід уряду щодо постачання важкого озброєння в Україну безпековими питаннями.

Про це вона сказала під час виступу у парламенті, пише "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

"Ми повинні підтримати право України на оборону", - сказала Бербок, додавши, що додаткові поставки зброї автоматично не означають подальшої ескалації війни.

"Своїм вторгненням Путін оголосив Хартію ООН з прав людини недійсною. Оскільки глава Кремля більше не дотримується міжнародного права, він вирішує, які з наших дій він вважає вступом у війну. Ми не можемо передбачати його дії, тому що він не ухвалює рішення на основі правил", - сказала Бербок.

Тому, за її словами, Захід більше не може покладатися на безпеку. "Жорстока реальність така, що ми не можемо зупинити цю війну простими відповідями – це може зробити лише президент Росії", – додала міністр.

Бербок виключила відправлення німецьких солдатів до України, але заявила, що Бундесвер має значно збільшити свою присутність у країнах Балтії у складі військ НАТО.

"У разі надзвичайної ситуації не можна обіцяти прибалтам, що ми будемо там у разі нападу Росії. Буча показала, що як тільки солдати зайшли, вже надто пізно, тоді права людини порушуються. Відповідно, присутність має бути продемонстрована заздалегідь", - сказала Бербок.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт у вівторок заявила про дозвіл компанії Krauss-Maffei Wegmann продавати Києву зенітні самохідні установки Gepard.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.