Делегації Молдови і невизнаного Придністров'я зустрілись для топ-перемовин

П'ятниця, 29 квітня 2022, 09:25

Делегації офіційного Кишинева та Придністров’я на тлі провокацій у невизнаному регіоні зустрілися для перемовин у Варниці 28 квітня.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

Делегацію Молдови представляли віцепрем’єр з реінтеграції Олег Серебрян та радник президентки Дорін Речан, придністровську - його лідер Вадим Красносельський. 

Видання зауважує, що це перші перемовини такого рівня з початку президентської каденції Маї Санду, і рівень представництва молдовської делегації - безпрецедентний. 

Як відомо, у Придністров’ї протягом останніх днів відбулась серія терактів. 25 квітня вдень сталися вибухи у будівлі "міністерства держбезпеки" у Тирасполі, а наступного дня підірвали вежу телетранслятора

Глава невизнаного Придністров'я Вадим Красносельський заявив, що, за попередніми даними, "сліди терористичних атак ведуть в Україну".

В МЗС України висловили стурбованість у зв’язку зі спробами загострити безпекову ситуацію в Придністровському регіоні Молдови.

Читайте також: Придністровська спецоперація. Що стоїть за терактами у Молдові та як має діяти Україна, або дивіться у відеопоясненні ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.