Вибори у Франції: за тиждень до голосування розрив між Макроном і Ле Пен скорочується

Неділя, 3 квітня 2022, 10:38

За тиждень до першого туру президентських виборів у Франції розрив між чинним главою держави Еммануелем Макроном та лідером ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен скорочується.

Про це свідчать результати опитування Ifop, проведеного Journal du Dimanche, пише "Європейська правда".

Макрон може розраховувати на 27% голосів виборців у першому турі голосування, тоді як Ле Пен готові підтримати 22% французів. Макрон за останні два тижні втратив 2,5 бали, на відміну від Ле Пен, яка набрала один пункт.

На третьому місці йде лідер лівої "Нескореної Франції" Жан-Люка Меланшон – 15% голосів.

Далі за 4-5 місце борються представники правих сил – лідера партії "Reconquest!" Еріка Земмура підтримують 10,5% французів, а кандидатку від "Республіканців" Валері Пекресс – 10%.

У другому турі, у випадку пари Макрон-Ле Пен, лідер "Національного об'єднання", на відміну від 2017 року, може отримати зиск від передачі голосів.

Згідно з опитуванням Le Parisien, 79% виборців Земмура кажуть, що готові проголосувати за неї 24 квітня, те саме стосується 20% людей, які збираються в першому турі голосувати за Меланшона.

Крім того, 31% французів заявили, що не мають наміру йти на вибори наступного тижня. Для порівняння, у 2017 році відсоток тих, хто утримався у першому турі, склав 22,23%, у другому – 25,44%.

Читайте також - Макрон у стилі мілітарі: як агресія РФ вплинула на перебіг виборів у Франції

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.