Марілуїзе Бек: німецькі політики вже зрозуміли, що Україна все одно стане членом ЄС

Неділя, 3 квітня 2022, 14:49

 Колишня депутатка Бундестагу Марілуїзе Бек, що пропрацювала у парламенті Німеччини протягом 26 років, вважає, що членство України  в ЄС наразі вже спокійно та з розумінням сприймається німецькими політиками.

У цьому вона розповіла у відеоінтерв’ю для "Європейської правди".

Бек увійшла до першої німецької делегації (наразі неофіційної) що приїхала до Києва після початку збройної агресії РФ.

Політикиня, зокрема, ствердно відповіла на запитання про те, чи вважає вона, що Берлін переконався у тому, що Україна буде членом ЄС. дискусія, за її словами, зараз триває лише щодо процедури.

"Дебати про членство в ЄС точаться про "швидку процедуру", якої у вас наразі немає. Надання статусу кандидата – це тривала бюрократична процедура. Німеччина і Франція проти політичного рішення про те, що ви є державою-кандидатом. Але вони погодилися, що ви маєте йти до членства за нормальною процедурою", - пояснила вона.

Політиків до цього підштовхнув, зокрема, тиск суспільства.

"Ця війна також призвела до величезних змін у суспільній свідомості. Я ніколи не бачила стільки німців, які би особисто говорили, про настільки глибоке співпереживання та симпатію до української нації. Але на політичному рівні є також розуміння, що Україна буде новим членом ЄС, який, утім  обійдеться дорого", - заявила Бек, нагадавши про руйнування української інфраструктури внаслідок війни.

Вона також закликала детальніше інформувати Захід про звірства росіян під час війни.

Водночас, Бек розповіла, що в Бундестазі відмовилися обговорювати виступ Зеленського, бо боялися високої підтримки України.

Детальніше дивіться у відео "Марілуїзе Бек пояснює, як Росія "ламає" Захід" або читайте у публікації "У Німеччині є розуміння, що Україна буде в ЄС, але це обійдеться дорого"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.