Німецький міністр підтримала заборону російського газу

Неділя, 3 квітня 2022, 22:47

Найближчим часом європейські лідери обговорять посилення санкцій проти РФ.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Welt.

Підтримку ідеї припинення поставок російського газу несподівано висловила міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт. 

"Повинна бути реакція. Такі злочини не повинні залишатися без відповіді", - так вона прокоментувала  злочини РФ на Київщині.

Ламбрехт вважає, що питання газового ембарго має бути розглянуто на найближчій нараді лідерів ЄС. "Це є нашою силою, що окремі країни не просувалися самостійно вперед, а ми домовилися один з одним про те, що бути стійкими", — зазначає вона. При цьому міністр оборони додає – питання про нові санкції треба приймати якнайшвидше - "у найближчі кілька годин".

Варто зазначити, що досі Німеччина виступала проти енергетичного ембарго, пояснюючи це фатальними економічними наслідками такого кроку.

Зокрема, нещодавно міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер висловився проти запровадження ембарго на російські енергоносії в рамках санкційної політики ЄС за вторгнення в Україну.

На питання журналістів, чому Німеччина продовжує фінансувати кампанію розпалювача війни Путіна в Україні за рахунок імпорту газу та нафти, міністр відповів: "Усі варіанти на столі. Санкції вже є безпрецедентними. Але вони повинні вдарити по режиму Путіна і не поставити під загрозу стабільність Німеччини".

Натомість, посилення санкцій проти РФ вже анонсував канцлер Олаф Шольц.

"Ми приймемо рішення щодо подальших заходів у колі союзників найближчими днями", - заявив він, уникнувши деталей.

Натомість Шольц охарактеризував дії РФ, як воєнні злочини та пообіцяв "продовжити постачати зброю Україні для захисту від російського вторгнення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: