Байден назвав вбивства у Бучі воєнним злочином та закликає до трибуналу

Понеділок, 4 квітня 2022, 19:05

Президент США Джо Байден назвав вбивства цивільного населення у Бучі під час окупації воєнним злочином та з цього приводу варто організувати трибунал.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє CNN.

Байден зазначив, що кадри зі звільненої Бучі дають підстави називати Путіна воєнним злочинцем. Водночас, не вживав терміну "геноцид".

"Ми повинні і далі надавати Україні необхідну зброю, щоб вона могла продовжувати боротьбу, та повинні отримати усі деталі, щоб був можливим трибунал щодо воєнних злочинів. Він (Путін) - брутальний, і те, що сталося в Бучі - це обурливо, усі це бачили", - наголосив Байден. 

Президент США зазначив, що розмірковує над новими санкціями проти РФ. Речник Держдепартаменту раніше заявив, що Сполучені Штати готові "дуже скоро" запровадити їх.

Держсекретар Ентоні Блінкен у неділю заявив, що Держдеп готовий документувати напади російських військових на цивільне населення. 

Нагадаємо, Євросоюз звинуватив російську владу у скоєнні звірств на територіях у Київській області, які були під окупацією, та готовий допомогти Україні з документацією воєнних злочинів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: