Німецькі урядовці засудили автопробіг у Берліні на підтримку РФ

Вівторок, 5 квітня 2022, 09:11

Низка німецьких політиків федерального та земельного рівня виступили з засудженням проросійського автопробігу у Берліні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

У неділю, 3 квітня, коли світ був вражений фото підтвердженнями звірств російських військових у Бучі, росіяни влаштували в Берліні автопробіг на підтримку РФ. Уперше після початку війни було масово використано прапори країни-агресора. 

Транспортні засоби були прикрашені прапорами Росії та Німеччини. Німецькі політики з федерального уряду та урядів земель з обуренням відреагували на публічні вияви підтримки нападу Росії на Україну.

"З огляду на звірства і фотографії останніх кількох днів, я особисто не можу зрозуміти, як можна стати на бік військового злочинця", - сказав міністр внутрішніх справ Північного Рейн-Вестфалії Герберт Реул.

Міністр внутрішніх справ Тюрингії Георг Маєр сказав: "Такий автомобільний парад нестерпний і більше не має відбуватися".

Експерт міністерства внутрішніх справ Стефан Томае та федеральний міністр юстиції Марко Бушман зазначили, що публічне схвалення російської загарбницької війни проти України є кримінальним злочином.

"Тому можливість притягнення до кримінальної відповідальності в будь-якому випадку має бути розглянута", – сказав Томае.

Бушманн повідомив, що за схвалення війни може загрожувати штраф і позбавлення волі на строк до трьох років.

За даними поліції, у проросійському автопробігу взяли участь близько 400 автомобілів. За словами міністра внутрішніх справ Берліна Торстена Акмана, також використовувався символ Z для підтримки загарбницької війни в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.