США закликають Чорногорію ввести санкції проти Росії

Вівторок, 5 квітня 2022, 17:55

Сполучені Штати закликають Чорногорію застосувати санкції, які Європейський союз ввів проти Росії після військового вторгнення в Україну.

Про це заявила посол США в Чорногорії Джуді Райзінг Райнке, пише "Європейська правда" із посиланням на Euractiv.

Згадуючи річницю заснування НАТО, Райзінг Райнке сказала, що солідарність між союзниками і партнерами є надзвичайно важливою для припинення нелюдської війни Росії проти українського народу.

"Сьогодні ми відзначаємо заснування НАТО в 1949 році, солідарність між союзниками та партнерами має вирішальне значення для припинення нелюдської війни Росії проти народу України. Сполучені Штати закликають Чорногорію запровадити санкції ЄС, щоб допомогти покінчити з можливістю Путіна фінансувати свою війну, яка продовжує спричиняти невимовну смерть і страждання", – заявила вона.

П’ятий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії, деталі якого оголосили 5 березня, мають розглянути і схвалити у найближчі два дні.

У новому пакеті йдеться про заборону імпорту вугілля, повну заборону транзакцій з чотирма російськими банками, заборону російським кораблям заходити у порти ЄС, обмеження імпорту високотехнологічної продукції.  

Окрім того, Євросоюз розширить списки осіб, до яких застосовуються санкції ЄС у зв’язку з агресивною війною Росії проти України, та оголошує персонами нон грата кількох дипломатів РФ з представництва при ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.