Під нові санкції США потрапить Сбербанк РФ – WSJ

Вівторок, 5 квітня 2022, 22:54

У новий санкційний пакет Сполучених Штатів буде включено Сбербанк – найбільший банк РФ.

Як повідодомляє "Європейська правда", про це, посилаючись на свої джерела, пише Wall Street Journal.

Як зазначає видання, новий пакет американських санкцій включатиме заборону на всі нові інвестиції в Росію і заморожування іноземних активів деяких найбільших російських банків.

Зокрема, санкції будуть введені проти ключових російських банків, зокрема –мова йде про заморожування активів Сбербанку РФ.

У новий санкційний список також будуть включені й інші банки (зокрема – ВТБ) та державні організації, проти яких санкції були введені раніше. Тепер санкційний тиск на них буде посилено.

Також американські санкції торкнуться і російських офіційних осіб та членів їхніх сімей.

Попадання Сбербанку під дію санкцій важливе через те, що досі у ЄС утримувалися від введення проти нього обмежень. Зокрема, він досі не потрапив від відключення від системи SWIFT.

Нагадаємо, США, Європейський союз та країни Групи семи координують новий раунд санкцій проти Росії, щоб покарати Кремль за звірства в Україні, включаючи заборону США на нові інвестиції в країну. Як очікується, нові санкції будуть оголошені вже 6 квітня.

Раніше у ЄС вже озвучили, що увійде в їх новий санкційний пакет. Серед іншого, туди мають увійти заборона імпорту вугілля з Росії,  повна заборона на транзакції щодо чотирьох ключових банків РФ, у тому числі ВТБ; а також  заборона російським кораблям та кораблям з російськими операторами заходити у порти країн ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.