У Берліні сотні людей перед Бундестагом нагадали про вбивства українців в Бучі та інших містах

фото
Середа, 6 квітня 2022, 23:18

У Берліні перед будівлею Бундестагу активісти сотні людей провели акцію, щоб нагадати, що російські військові катують і вбивають українців.

Про це пише "Європейська правда".

"Поки Росія і її військові катують і вбивають українців у Бучі, Ірпені, Маріуполі і багатьох інших містах, Німеччина та ЄС продовжують оплачувати ці злочини проти людяності, купуючи російський газ, нафту і (все іще) вугілля. Тому ми вимагаємо повного ембарго на російські енергоносії", - заявили організатори.

 
фото - Софі Тіхоненко/OnFire

Сотні людей лягли на галявині перед німецьким парламентом, багато з них були з прапорами України. Так вони вшанували пам'ять загиблих і нагадали німецьким депутатам про звірства в українських містах.

Нагадаємо, що у минулі вихідні, коли світ був вражений фото на підтвердження звірств російських військових у Бучі, росіяни влаштували в Берліні автопробіг на підтримку РФ. Уперше після початку війни було масово використано прапори країни-агресора. 

За даними поліції, у проросійському автопробігу взяли участь близько 400 автомобілів.

За словами міністра внутрішніх справ Берліна Торстена Акмана, також використовувався символ Z для підтримки загарбницької війни в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: