У Німеччині обіцяють переслідувати за символи "Z" на проросійських акціях

Субота, 9 квітня 2022, 17:41

У світлі запланованих на вихідні проросійських акцій міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фазер анонсувала переслідування за прославляння воєнних злочинів під час їх проведення.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Zeit Online.

На мітингах, запланованих у неділю в кількох містах Німеччини, "дуже пильна увага буде приділена забороненим символам", сказала Фазер.

"Демонстрація символу "Z" прославляє воєнні злочини, і тому, на нашу думку, може підлягати притягненню до кримінальної відповідальності", – сказала глава МВС.

Символом "Z" позначено російську військову техніку, яка бере участь у загарбницькій війні Росії в Україні.

"Тут потрібне послідовне втручання поліції" - заявила Фазер.

"Ця злочинна російська загарбницька війна — це також інформаційна війна", — додала вона. З російської сторони є "відверта брехня, пропаганда та дезінформація" і вона обіцяє не допустити цього на мітингах у Німеччині.

Речник з внутрішньої політики парламентської групи СДПН Себастьян Гартманн зазначив, що свобода демонстрацій і свобода вираження поглядів є високим, фундаментально захищеним благом: людям потрібно і дозволено протестувати. "Однак це не працює, коли російське вторгнення в Україну, під час якого були скоєні такі жахливі військові злочини, як у Бучі, святкується і прославляється на наших вулицях", – сказав Гартманн.

Речниця Зелених Ірен Міхаліч заявила, що публічне вшанування агресорів на тлі масових вбивств у таких місцях, як Буча є нестерпним. Вона звернулася до поліції з проханням уважно ставитися до проросійських акцій.

Нагадаємо, після минулих вихідних низка німецьких політиків федерального та земельного рівня виступили з засудженням проросійського автопробігу у Берліні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.