У Молдові за носіння "георгіївської стрічки" оштрафують понад 100 людей

Вівторок, 10 травня 2022, 10:30

У Молдові після святкування 9 травня 103 особи отримають штраф за використання "георгіївської стрічки".

Про це розповів голова інспекторату поліції Віорел Чернеуцяну, додавши, що серед оштрафованих 10 депутатів, а також єпископ Бельців та Фалешт Маркелл, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.

За даними голови молдовської поліції, до вечора 9 травня штрафи отримали 103 особи, ще 36 порушників ідентифікують та перевіряють. "Також мова про стрічки на автомобілях, які проїжджали сьогодні в Кишиневі", - додав Чернеуцяну.

"Серед тих, хто фігурує у протоколах, 10 осіб входять до категорії осіб, які обіймають відповідальні посади. Найближчими днями всі вони отримають штрафи. Є й депутати Народних зборів Гагаузії. Вони також будуть притягнуті до відповідальності", – розповів голова поліції.

При цьому Чернеуцяну зазначив, що правоохоронці опитали всіх виробників текстилю у Молдові та з'ясували, що стрічки виготовили не на території країни. "Всі вони імпортні, може, деякі залишилися з минулих років, деякі привезли з-за кордону", — розповів він.

Нагадаємо, 9 травня у Молдові відзначили День перемоги у Другій світовій війні в Європі. Перші особи країни поклали квіти до меморіалу "Вічність", а опозиція провела багатотисячні ходи. У Кишиневі, Бельцях та Комраті деякі політики та звичайні люди одягли "георгіївські стрічки", заборонені у Молдові як символ військової агресії Росії в Україні.

Відповідно до закону, порушникам заборони на носіння "георгіївської стрічки" загрожує штраф від 4, 5 тис. до 9 тис. леїв або від 30 до 60 годин громадських робіт для фізичних осіб. Для юридичних осіб та осіб, які обіймають відповідальні посади, передбачені штрафи від 9 тис. до 18 тис. леїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.