Клімкін пояснив, чому Байден тягнув з ленд-лізом до 9 травня

П'ятниця, 13 травня 2022, 17:43

Ексглава МЗС України Павло Клімкін пояснив символізмом і тролінгом рішення президента США Джо Байдена схвалити ленд-ліз для України 9 травня.

Про це він розповів в інтерв’ю "Європейській правді".

Клімкін відзначив, що хоча Конгрес США проголосував за закон про ленд-ліз ще у квітні, Джо Байден не став одразу його підписувати.

"А не підписував він тому, що і без ленд-лізу міг надавати допомогу Україні. Зміна процедури не була для нього критичною. Тому він дочекався 9 травня і підписав його. Це символіка. Звичайно, це тролінг щодо Росії", - вважає Павло Клімкін.

Він підкреслив, що ленд-ліз сам по собі не відкриває постачання в Україну нової зброї. Натомість він дає Байдену повноваження ухвалити таке рішення, коли він вважатиме за необхідне, і розпочати постачання майже будь-якої зброї, крім зброї масового знищення.

"Байден може вирішити, яку саме зброю надавати, скільки одиниць і як саме передати її Україні. Останнє – дуже важливий елемент ленд-лізу. Байден може також домовлятися з союзниками і проводити обмін зброєю", - додав Клімкін.

Дивіться інтерв’ю повністю: Клімкін: чому Байден не підписував ленд-ліз, що зміниться на фронті, як вступити до ЄС за 10 років




Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.