У Грузії засудили до 3,5 років в’язниці гендиректора основного опозиційного телеканалу

Понеділок, 16 травня 2022, 12:20

Міський суд Тбілісі визнав винним гендиректора опозиційного телеканалу "Мтаварі архі" та колишнього адвоката експрезидента Саакашвілі Ніку Гварамія у зловживанні повноваженнями у справі щодо телеканалу "Руставі 2". 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Новости Грузия".

Гварамію засудили до трьох років і шести місяців позбавлення волі та штрафу у розмірі 50 тисяч ларі. Під час процесу він залишався на волі, сплативши заставу. Після оголошення вироку його взяли під варту у залі суду.  

Гварамія до липня 2019 року обіймав посаду гендиректора "Руставі 2". Його звинуватили у зловживанні повноваженнями, розтраті майнових прав телеканалу у значних обсягах, підкупі та виготовленні і використанні підробок документів, що спричинило значні збитки. Зокрема, йшлося про отримання компанією друзів Гварамія "Інтер медіа плюс" багатомільйонних прибутків через угоду про розміщення реклами, а також придбання Porsche за рахунок телеканалу "Руставі 2". Сторона звинувачення стверджує, що Гварамія купив авто за 76 тисяч євро в обмін на розміщення реклами в ефірі телеканалу, всупереч законним інтересам компанії. 

Суд виправдав його за більшою частиною звинувачень, але визнав винним у зловживанні повноваженнями. 

Ніка Гварамія не визнає провини за жодним з пунктів звинувачення і називає процес політично вмотивованим. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: