Канцлер Австрії виступив проти відмови від нейтралітету

Вівторок, 17 травня 2022, 17:34

Після того як Швеція та Фінляндія оголосили про рішення подати заявки на членство в НАТО, канцлер Австрії Карл Негаммер став на захист нейтральної позиції своєї країни.

Про це він сказав на зустрічі зі своїм чеським колегою Петром Фіалою, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал News.at.

"Австрія була нейтральною, є нейтральною і залишиться нейтральною", – повторив канцлер заяву, яку він зробив одразу після початку війни в Україні.

"Це питання не виникає для Австрії, у нас інша історія, ніж у Швеції та Фінляндії", – додав він.

Негаммер підкреслив, що Австрія може виявити повну солідарність з Україною в рамках ЄС і навіть уможливити поставки зброї Україні, конструктивно утримавшись.

У випадку зі Швецією та Фінляндією справа йде по-іншому, оскільки країни мають спільний кордон з Росією, зазначив він.

"Тому я також розумію, що вони хочуть приєднатися до оборонного альянсу, їх це стосується безпосередньо, але для Австрії про це не може бути й мови", – уточнив Негаммер.

Як повідомлялося, міністерка оборони Австрії Клаудія Таннер підтримує обговорення у парламенті політики нейтралітету країни після того, як Швеція та Фінляндія оголосили про свою заявку на членство в НАТО.

За її словами, "нейтралітет – у серці австрійців". Проте вона додала, що нейтралітет необхідно обговорювати як у суспільстві, так і в парламенті, особливо з огляду на напад Росії на Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: