Нідерланди приєдналися до країн, які пропонують військовий захист Швеції та Фінляндії

Середа, 18 травня 2022, 14:56

Швеція та Фінляндія можуть розраховувати на військовий захист Нідерландів та інших європейських країн у період подання заявки на членство в НАТО.

Про це заявила Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

"Оскільки Швеція та Фінляндія є членами ЄС, європейські гарантії безпеки діють у будь-якому разі. Ми вже багато з ними працюємо", - сказав Оллонгрен.

Міністр вважає, що Нідерланди можуть "певно зробити свій внесок" у забезпечення безпеки обох скандинавських країн, поки вони чекають на рішення членів НАТО.

"Можливостей більш ніж достатньо. Нам просто потрібно разом подивитися, що краще і де ми можемо зробити більше", - додала вона.

Швеція та Фінляндія офіційно подали заявку на членство в НАТО, але обидві стурбовані своєю безпекою в період, коли вони стануть повноправними членами Альянсу, особливо після погроз з боку Росії.

Вони отримали гарантії безпеки від США, Великої Британії та кількох європейських країн, а Нідерланди зі свого боку заявили, що можуть запропонувати військово-морську допомогу.

Про те, як змінить приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО безпекову ситуацію у Європі, які труднощі можливі у цьому процесі та що це змінює для України - у статті Двері НАТО відкриваються: що змінює для України вступ Фінляндії та Швеції до Альянсу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.