Фінляндія та Швеція разом закуплять стрілецьку та протитанкову зброю

Середа, 18 травня 2022, 19:29

Фінляндія та Швеція спільно купуватимуть вогнепальну та протитанкову зброю, зміцнюючи таким чином оборонну співпрацю на тлі подання заявок на вступ до НАТО.

Про це йдеться у заяві Міноборони Фінляндії, пише "Європейська правда".

Дві країни мають намір придбати штурмові гвинтівки, засоби індивідуального захисту, однозарядні снайперські гвинтівки, армійські дробовики.

Крім того, Фінляндія приєдналася до рамкової угоди між Шведським агентством озброєнь та компанією Saab Dynamics AB щодо протитанкових озброєнь.

Угода поширюється на протитанкові комплекси NLAW, ручні протитанкові гранатомети Carl-Gustav 84, боєприпаси, а також навчальне обладнання для цієї зброї.

Раніше стало відомо, що в середу Туреччина заблокувала початкове рішення НАТО опрацювати заявки Фінляндії та Швеції про приєднання до Альянсу, поставивши під сумнів надії на швидкий вступ двох скандинавських країн.

Про те, як змінить приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО безпекову ситуацію у Європі, які труднощі можливі у цьому процесі та що це змінює для України - у статті Двері НАТО відкриваються: що змінює для України вступ Фінляндії та Швеції до Альянсу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.