Посол України в Німеччині: вступ до НАТО зменшить ризик ядерної війни

Четвер, 19 травня 2022, 09:27

Україна могла б вступити в НАТО так само швидко, як і Фінляндія та Швеція, а ризик ядерної війни зменшився б від цього рішення.

Про це заявив посол України у Німеччині Андрій Мельник, пише "Європейська правда" з посиланням на Bild.

"Ясно одне: ми хочемо швидко вступити в НАТО. Це може статися так само швидко, як у Швеції чи Фінляндії. Було б лише суто політичне рішення, щоб швидко інтегрувати Україну в альянс. Якби Україна була в альянсі, ризик ядерної війни зменшився б. Тоді Путін знав би: якщо На Україну напали з ядерною зброєю, йому доведеться рахуватися з ядерною відплатою. Це його зупинить", - сказав Мельник.

Мельник також вважає, що членство України в ЄС протягом найближчих десяти років можливе.

"Зараз для нас головне – зберегти статус кандидата. Тоді можна починати переговорний процес. Це важливе політичне рішення", - сказав він, закликавши німецький уряд "грати провідну роль у цьому історичному процесі".

Мельник пояснив, що не хотів нікого образити своїм різким підбором слів, який часто критикують. "Але іноді немає іншого виходу, окрім як риторично образити, навіть спровокувати", — сказав дипломат.

Він вважає дивним, що такі рішення, як постачання важкого озброєння в Україну, неодноразово відкладалися.

"Ми дуже вдячні німцям, які прийняли близько 700 тисяч моїх співвітчизників. Але я думаю, що цим самим людям, які так багато допомагають, має бути соромно. Ви безпосередньо розмовляєте з українськими біженцями, знаєте їх занепокоєння, а потім, напевно, питаєте себе: чому федеральний уряд не робить достатньо, щоб зупинити цю варварську війну?" - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.