Європарламент закликав до санкцій проти Шредера та ексглави МЗС Австрії за зв’язки з Кремлем

Четвер, 19 травня 2022, 19:48

Європейський парламент закликав ЄС запровадити санкції проти колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера через його ділові та політичні зв'язки з Росією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

У четвер парламент ухвалив резолюцію, в якій йдеться про те, що санкції після вторгнення в Україну мають бути поширені "на європейських членів рад директорів великих російських компаній та політиків, які продовжують отримувати російські гроші".

В ухваленому рішенні згадується також колишня міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, яка з минулого року входить до наглядової ради російської державної нафтової компанії "Роснєфть". 

Шредер, який очолював уряд Німеччини з 1998 по 2005 рік, зараз працює у компанії Nord Stream і російському "Газпромі", і його зв'язки з РФ зазнавали різкої критики.

Заклик Європарламенту до санкцій слідував за рішенням Берліна урізати особливі права Шредера як ексканцлера.

Коаліційний уряд Німеччини у середу висунув пропозицію позбавити Шредера офісу та співробітників, що фінансується державою. Це частина привілеїв, які дають змогу колишнім канцлерам продовжувати політичну роботу. 

Бюджетний комітет Бундестагу зазначив, що колишній канцлер Шредер більше не виконує жодних обов'язків, що випливають з його колишньої посади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.