ЄС зробив новий крок у розслідуванні проти Apple щодо порушення конкуренції

Понеділок, 2 травня 2022, 15:37

Єврокомісія надіслала детальні претензії компанії Apple у рамках справи про можливе порушення європейських правил конкуренції на ринку, що стосуються її застосунку Apple Pay.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Euronews.

"Сьогодні ми надіслали компанії Apple письмові зауваження у зв’язку з тим, що компанія, ймовірно, незаконно викривила конкуренцію на ринку "мобільних гаманців" на пристроях Apple… Ми бачимо ознаки того, що Apple обмежила доступ третіх сторін до ключових технологій, необхідних для розробки конкуруючих застосунків для пристроїв Apple, щоб створити перевагу власному застосунку Apple Pay", - повідомила єврокомісарка Маргрете Вестагер.  

Претензії Єврокомісії полягають у тому, що компанія не дає розробникам застосунків для мобільних гаманців доступу до необхідного обладнання на її пристроях, відтак користувачі iPhone мають обмежений вибір.

Йдеться про технологію NFC ("tap and go"), яка уможливлює обмін даними між телефоном і платіжними терміналами магазинів.  

Це одне з кількох розслідувань регуляторів ЄС щодо Apple. Ще одне стосується порушення конкуренції у пропозиції сервісів для прослуховування музики в App Store.

У 2016 році Єврокомісія оштрафувала компанію на 13 млрд євро за нібито незаконно отримані переваги в рамках діяльності в Ірландії, але згодом Суд ЄС скасував рішення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: