Шольц закликав Шредера піти у відставку та вступився за Штайнмаєра

Понеділок, 2 травня 2022, 22:25

Канцлер Німеччини Олаф Шольц жорстко розкритикував свого попередника та однопартійця Герхарда Шредера за продовження роботи у російських енергетичних компаніях.

Як зазначає "Європейська правда", таку заяву чинний канцлер зробив під час інтерв’ю ZDF.

"Я не хочу приховувати того, що вважаю, що це неправильно. Я вважаю, що навіть після звільнення з посади федерального канцлера у вас є зобов’язання, які слідують за посадою, яку ви колись обіймали",- заявив Шольц.

Він закликав Шредера піти у відставку з посад у російських державних компаніях.

Нагадаємо, Шредер піддався жорсткій критиці у Німеччині та за кордоном за відмову розірвати свої тісні зв’язки з Москвою після вторгнення Путіна в Україну. Кілька співробітників його офісу звільнилися після того, як він наполягав на збереженні своїх керівних посад у пов’язаних з Кремлем енергетичних гігантах "Роснєфть" та "Газпром".

Зокрема, співголова правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини Ларс Клінгбайль вважає президента РФ Владіміра Путіна воєнним злочинцем та заявив про розрив дружніх відносин з ексканцлером Шредером.

Разом з тим Шредер, близький до президента РФ, зустрічався з Путіним у спробі зупинити війну в Україні - за даними ЗМІ, про посередництво Шредера просила українська сторона.

Крім того, Олаф Шольц заявив, що не планує поки свого візиту до України, розкритикувавши Київ у відмові прийняти президента Франка-Вальтера Штайнмаєра, адже це "заважає справам".

"Ви не можете так вчиняти. Не можна заявляти країні, яка надає стільки військової допомоги, стільки фінансової допомоги, яка потрібна, коли йдеться про гарантії безпеки, важливі для майбутнього України, що її президенту не можна до вас приїхати",- заявив він. .

Нагадаємо, раніше український уряд відхилив візит федерального президента Штайнмаєра до Києва і одночасно запросив канцлера  Шольца, який поки поїздку не планує.

.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.