Уряд Нідерландів виступає проти планів ЄС залучити трудових мігрантів

П'ятниця, 20 травня 2022, 10:36

Уряд Нідерландів виступає проти плану Європейської комісії із залучення більшої кількості робітників-мігрантів з Північної Африки, щоб допомогти з нестачею персоналу.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

У квітні Європейська комісія висунула план із залучення робітників-мігрантів "для вирішення проблеми дефіциту на ринку праці та забезпечення того, щоб ЄС залучав необхідні йому навички та таланти".

Проте переважна більшість нідерландських депутатів у Палаті представників виступила проти пропозиції Комісії під час дебатів 19 травня. Коаліційні партії заявили, що не бачать сенсу у залученні більшої кількості робітників-мігрантів, оскільки ті, хто вже живе в Нідерландах, піддаються експлуатації, а країна зіштовхнулася з житловою кризою.

У Нідерландах недостатньо місця для розміщення мігрантів, не створюючи напруженості у місцевих кварталах, заявила міністр соціальних справ та зайнятості Ван Генніп.

"Тоді ці люди повинні мати можливість жити і працювати, як і всі інші, з гідною зарплатою та хорошими умовами праці", — сказала вона.

D66 — єдина партія, яка виступає за залучення робітників-мігрантів, оскільки, на їхню думку, цей переїзд може прискорити будівництво, яке, на їхню думку, єдиний спосіб вирішити житлову кризу.

Уряд Нідерландів поки що офіційно не відповів на пропозицію Комісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.