Польща і Португалія допоможуть Україні на шляху в ЄС

П'ятниця, 20 травня 2022, 17:32

Уряди Польщі і Португалії підготують пакет рішень, який наблизить Україну до членства в ЄС.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на Polskie Radio, про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на пресконференції з прем’єр-міністром Португалії Антоніу Коштою.

Моравецький зазначив, що "якщо деякі країни ЄС будуть різко протестувати, ми разом з Португалією хочемо розробити відповідний пакет, який був би привабливим для України і показував би місце України в ЄС".

Польский прем'єр відзначив, що Польща і Португалія "розташовані на двох кінцях континенту, але ця зустріч свідчить про єдність Європи, якої ми давно не бачили". Він також додав, що Польща та Португалія поділяють думку, що Європа повинна відмовитися від імпорту російських енергоносіїв.

"Нам потрібно йти далі в плані санкцій", - сказав Моравецький.

Кошта наголосив, що лідери ЄС не повинні дотримуватися негнучких правил, а мають бути "прагматичними та реагувати на поточні події".

Обидва прем'єри висловили цілковиту підтримку України в військовій, економічній та гуманітарній сферах.

Як повідомлялося, на зустрічі у понеділок міністри закордонних справ країн ЄС не змогли досягти домовленості щодо шостого пакету санкцій і нафтового ембарго зокрема.

Раніше голова МЗС України Дмитро Кулеба заявляв, що країни ЄС готові розпочати підготовку над сьомим пакетом санкцій проти РФ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.