Президентка ЄК допускає залучення заарештованих російських активів для відбудови України

Вівторок, 24 травня 2022, 13:01

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн допустила, що заарештовані російські активи можуть бути спрямовані на фінансування відбудови України після війни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона сказала у своїй промові на Світовому економічному форумі у Давосі.

Урсула фон дер Ляєн нагадала про план відбудови, який запропонувала президенту України Володимиру Зеленському, та зазначила, що ця платформа потребуватиме залучення донорів з усього світу - "з будь-якої країни, яка турбується про майбутнє України, від міжнародних фінансових установ і приватного сектору". 

"Нам потрібна участь усіх. Це вже назвали "планом Маршалла" для України. І ми маємо залучити усі можливості - у тому числі, якщо можливо, російські активи", - зазначила президентка Єврокомісії.

Вона нагадала також, що цей план відбудови має поєднувати інвестиції з амбітними реформами - модернізацією управління, забезпечення верховенства права і незалежності судової системи, боротьбою з корупцією, розбудовою прозорої, стійкої і конкурентної економіки, що у свою чергу важливо для України на шляху до ЄС. 

Урсула фон дер Ляєн у промові заявила також, що Україна має перемогти у цій війні, а для Путіна його агресія має обернутися стратегічною поразкою. 

Читайте також: Питання на сотні мільярдів: як ЄС планує відновити та модернізувати Україну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.