Нова глава МЗС Франції вірить у погодження нафтових санкцій ЄС проти Росії

Вівторок, 24 травня 2022, 18:58

Новий міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна впевнена, що новий пакет санкцій ЄС, який забороняє імпорт російської нафти, буде погоджений.

Про це повідомляє Sky News, пише "Європейська правда".

"Ми повинні якнайшвидше прийняти шостий пакет санкцій, який передбачає поступове припинення імпорту російської нафти та подолати вагання, що залишилися. Ми сподіваємося зробити це швидко, і я оптимістично налаштована", - сказала Колонна.

Французький міністр зберігає оптимізм, незважаючи на те, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не готовий обговорювати нафтове ембарго проти РФ на саміті ЄС наступного тижня.

Європейська комісія витратила більшу частину травня на те, щоб залучити країни-члени до свого шостого пакету санкцій, який включатиме поетапне ембарго на російську нафту.

Брюссель намагався переконати Угорщину підтримати пакет, а також інші країни, які не мають виходу до моря і які сильно залежать від російської нафти, такі як Словаччина та Чехія.

Нагадаємо, Німеччина готова відмовитись від участі Угорщини в ембарго, щоб прискорити запропоновану заборону.

Міністри закордонних справ ЄС не змогли розблокувати питання щодо запровадження нафтових санкцій проти Росії на зустрічі у Брюсселі 16 травня через спротив Угорщини.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина не отримувала жодних нових серйозних пропозицій щодо нафтових санкцій проти Росії після візиту президентки Єврокомісії до Будапешта на початку травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.