У Москві заявили, що не отримували "мирний план" Італії для припинення війни

Середа, 25 травня 2022, 16:18

Міністерство закордонних справ Італії не надсилало російській стороні жодного плану щодо припинення війни Росії проти України.

Про це заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Интерфакс".

"Ця ініціатива, якийсь план нам не був переданий. Є у нас тільки інформація зі ЗМІ про якийсь план, який глава МЗС Італії Ді Майо представив в ООН. Ще раз: усі дані щодо цього ми отримали тільки зі ЗМІ", - сказала Захарова.

За її словами, виходячи з інформації у ЗМІ, план Італії може бути прикладом "кабінетного теоретизування".

"Думки є, на практиці вони жодним чином не перевірялися, зв'язку із ситуацією на місці теж немає. Все це дуже слабко співвідноситься з об'єктивною реальністю", - сказала Захарова.

Нагадаємо, МЗС України підтвердило інформацію ЗМІ про те, що Італія запропонувала своє бачення плану для припинення війни.

В італійському плані чотири ключові пункти-етапи, серед яких припинення бойових дій та початок перемовин за сприяння міжнародної групи, власне перемовини, у яких пропонують обговорити військовий нейтралітет України з підтримкою інших країн, які діяли б як гаранти, та з можливістю вступу до ЄС. 

Окремо пропонують обговорювати усі питання ОРДЛО і Криму, хоч і не ставлячи під сумнів їхню належність до України. Четвертим пунктом Італія пропонує новий багатосторонній договір для підтримання миру і безпеки у Європі, який би міг запобігти конфліктам у майбутньому. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: