Байден звинуватив Путіна у спробі знищити культуру і ідентичність українського народу

П'ятниця, 27 травня 2022, 22:39

Президент США Джо Байден звинуватив президента Росії Владіміра Путіна у "намаганні знищити культуру та ідентичність українського народу".

Про це він сказав у промові перед випускниками Військово-морської академії США в п’ятницю,  повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Washington post.

"Росія нападає на школи, дитячі садки, лікарні, музеї, не маючи іншої мети, як знищити культуру... чинить прямий напад на фундаментальні принципи міжнародного порядку, заснованого на правилах" - сказав він.

Байден високо оцінив силу глобального співробітництва для протидії російській агресії, додавши, що Путін "НАТОвізував всю Європу", спонукаючи Швецію та Фінляндію прагнути членства в оборонному альянсі.

Раніше президент України Володимир Зеленський звинуватив Росію у проведенні "очевидної політики геноциду" на сході України. Мета росіян зрозуміла, сказав Зеленський — перетворити більше міст на Донбасі на руїни, як це зробили в місті Маріуполь.

Байден раніше також називав дії російських військ в Україні геноцидом.

Як повідомлялося, перший незалежний звіт щодо звинувачень РФ у геноциді в Україні стверджує, що дії Росії в Україні дають достатньо доказів, щоб зробити висновок, що Москва розпалює геноцид та вчиняє звірства, спрямовані на знищення українського народу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: