Каталонія готує спеціальний закон для захисту найстаріших крамниць

Вівторок, 3 травня 2022, 17:07

Іспанська Каталонія готує спеціальний закон, щоб зберегти найдавніші крамниці регіону від закриття на тлі економічних труднощів.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє The Guardian.

Через проблеми, зумовлені пандемією коронавірусу, та здорожчання оренди чимало магазинів і барів під загрозою закриття. Фасади магазинів, яким понад 100 років, вже захищені, але законодавці хочуть додати також норму про те, що у разі зміни сфери діяльності власники приміщення повинні були отримувати на це дозвіл. Наприклад, у разі закриття пекарні пріоритет на оренду цього приміщення буде мати також пекарня. 

"Наша мета - захистити у тому числі нематеріальну культурну спадщину. Фасади та інтер’єр деяких будівель вже захищені, тепер ми хочемо захистити і саму діяльність", - пояснює гендиректорка з культурної спадщини в уряді Каталонії Соня Гернандес. 

У Каталонії є низка крамниць, які працюють вже 100-200 років і стали частиною історичної спадщини, та є прецеденти, коли вони в останні роки закрилися через економічні труднощі - наприклад, не пережила пандемію коронавірусу крамниця сорочок і білизни Camiseria Xancó, яка працювала 203 роки. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.